Center for Bio-diversitet

Kampagner for regelsanering
 
  Forsiden    Om os   Kampagne   Tidsskrift   Litteratur   Husdyr   Kulturplanter   Biodiversitet generelt 
   
 

Bureaukrati og biodiversitet

 
Bevaringen af biodiversitet forhindres i Danmark ikke af mangel på penge; men af at de mennesker, der gerne bevarer planter og dyr, løber ind i en mur af regler, der gør det besværligt og dyrt at praktisere en grøn livsstil her i landet.

Det officielle Danmarks linie mht. at bevare biologisk mangfoldighed er på mange måder selvmodsigende, alle de bureaukratiske regler for mindre dyrehold, har allerede gjort ubodelig skade på den småavlerkultur, der gennem mange årtier har bevaret og holdt mange truede racer vedlige. Med spildevandsafgiften brandbeskatter man samtidig den grønne livsstil og bevaring af biologisk mangfoldighed som man officielt hylder.


Med underskivelsen af Riokonventionen har Danmark bl.a. forpligtiget sig til:

"at identificere processer der har en negativ indflydelse på den biologiske mangfoldighed, integrere hensynet til biologisk mangfoldighed i lovgivning, beskytte og fremme viden og praksis, der findes hos lokale samfund, med en traditionel levevis, som har betydning for bevarelsen af den biologiske mangfoldighed."

Konventionen om biologisk mangfoldighed artikel 7 - 10


Fair grøn spildevandsafgift

 
Med til at dyrke jorden hører brug af vand, at man skal betale for vandet er fair nok. Men at man skal betale for rensning af vandet hos kloakselskabet, selvom det bruges i køkken-haven, til hønsene eller hestene, hvis man ikke er erhverv, er absurd.
Den ekstra skat på grøn livsstil går ikke engang i statskassen, men i Kloakselskabernes kasse og bruges til at gøre det billigere for dem, der reelt sender meget spildevand i kloaken.

Læs mere om kampagnen for en Fair grøn spildevandsafgift her:

image imageimageDyr er ikke bare profit

 31 foreninger har støttet folderen, der stiller spørgsmål ved myndighedernesbureaukratisering af mindre hold af hobbydyr og  anviser enkel løsninger der tilgodeser bevarelsen af umoderne husdyrracer og den livsstil der knytter sig til dem. 

"Dyr er ikke bare profit" er udgivet i et samlet oplag på 70.000 eks. Financeret med støtte fra mere end 30 foreninger i småavlermiljøet. Folderne er A4 format og tilbydes foreninger og andre, som vil støtte kampagnen ved at uddele dem

Læs folderen online / bestil foldere (klik billede)
:

Dyr er ikke
         bare profit     djur inte
         bara profit     Animals are
         not just for profit

 

Påskeerklæringen om bureaukrati og hobbyfjerkræ (marts 2005)   kylling.jpg

62 foreninger  protesterer i denne fælles erklæring mod at en værdifuld folkelig kultur udryddes og biologiske mangfoldighed forsvinder på grund af særligt bureaukratiske danske regler.  Læs Påskeerklæringen her  Download som PDF-fil


Kommentar til Påskeerklæringen: 
"Jeg er meget enig med de 62 foreninger, der i påskeerklæringen protesterer imod bureakratiske regler i forbindelse med sygdomskontrol af hobbyfjerkræ. 
Såvel regler for transport af hobbyfjerkræ, handel med hobbyfjerkræ, dyrevelfærdstilsyn, Vacination som sammenføring af vacinerede og uvacinerede høns, bør revurderes udfra de forslag de 62 foreninger kommer med i påskeerklæringen. Jeg vil rejse spørgsmålet i fødevare landbrugs og fiskeriudvalget. 
Det er meget vigtigt for os alle at den folkelige kultur der er grundlaget for de mange hobby fjerkræsavlere kan videreudvikles og ikke afvikles. Det er også vigtigt at den biologiske mangfoldighed bevares gennem det arbejde der udføres blandt hobbyavlerne." 
 -  Ole Glahn, Det Radikale Venstre Landbrugsordfører            

bannerbanner

Links:Association of Dutch Smallholders  - Together with partners organisations all around Europe and elsewhere, we want to work for the welfare of animals and the interests of their keepers.


banner 
 
Tilbage til forsiden  © Center for Bio-diversitet.  Denne side er senest revideret okt. 2013.

Centerets websider redigeres af Heine Refsing