Center for Bio-diversitet

Centerets formål
 
  Forsiden   Kampagne   Tidsskrift   Litteratur   Husdyr   Kulturplanter   Biodiversitet generelt 
   
 

Et center for livets mangfoldighed !

Center for Bio-diversitet har til formål at fremme biologisk og kulturel mangfoldighed og bevarelsen af gamle og nye varieteter med værdifulde egenskaber.

Center for Bio-diversitet er et uafhængigt informationscenter stiftet i 1995. Formålet er at informere om bevarelsen af den menneskeskabte mangfoldighed af kulturplanter og husdyrracer, at fremme bevarelsen af gamle og nye varieteter med værdifulde egenskaber - ikke i en fjern og eksklusiv genbank, men på græsrodsniveau ude baghaverne, så almindelige mennesker igen kan nyde vores levende kulturarv.   

I "gamle dage" havde man et meget mere varieret sortsudvalg af vore lokale afgrøder, der var en kartoffelsort og en jordbærsorter for enhver smag og til ethvert formål. Nu har vi kun få sorter, som er velegnede til masseproduktion; men de smager næsten ens - og ikke særligt spændende!   

De gamle sorter er tilpasset vores klima, gennem generationers udvælgelse. Veltilpassede dyr og planter trives bedre og har derfor mindre behov for medikamenter og sprøjtegift.   

Som en ikke-regeringsorganisation kan Center for Bio-diversitet tale de truede dyr og planter sag ud fra et rent bevaringsorienteret perspektiv  -  fri for politiske overvejelser.   
Og vi kan ligeud gøre opmærksom uheldige udviklings-tendenser  -  fri af organisatoriske bindinger og kommercielle hensyn. 

Center for Biodiversitet er navnebeskyttet (Foreningsregisteret: reg. nr.: FOR1005284) og godkendt som en skattefritaget almennyttig forening af skattemyndighederne.

 

Kontakt

Postadresse:  Center for Bio-diversitet  Hvejselvej 127, 7300 Jelling   ---  SE nr. 1935.0838   ---
 
Links: Til disse sider bedes knyttet til forsiden: www.biodiverse.dk - for at undgå "døde links" ved omlægninger af hjemmesiden.
 
E-nyhedsbrev: kom på postlisten og få en email når der sker nyt - bestil ved at:   send email

Finansering: Centeret får ikke offentlige tilskud, arbejdet er ulønnet og aktiviteterne financeres alene af kontingent, gaver og annoncer. Giv et bidrag  

Bliv støttemedlem:
Støt oplysningsarbejdet og modtag Loci og medlemstilbud. Link til tilmelding 

 


 
Tilbage til forsiden  © Center for Bio-diversitet.  Denne side er senest revideret april. 2018.

Centerets websider redigeres af Heine Refsing